Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnatorta

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • pici olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés olaj
  • A málnás krémhez:
  • 10 levél zselatin
  • 20 dkg málna (mélyhűtött vagy friss)
  • 10 dkg cukor (lehet kevesebb)
  • 25 dkg málnás joghurt
  • 6 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a 6 tojás sárgáját + pici olajat 6 evőkanál cukorral habosra keverünk. A tojásfehérjét keményre felverjük (pici sóval), és a sárgához adjuk. Ezután a sütőporos lisztet kanalanként a masszába keverjük (nem robotgéppel). 26 cm kerek tortafomába öntve, 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a legalacsonyabbra fokozatra (50 fok) vesszük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

    A tortakrémhez a zselatint 5 percre beáztatjuk annyi vízbe, ami épp ellepi. Egy fémedényben a málnát felmelegítjük, hozzádjuk a cukrot, olvadásig keverjük, ezután a kinyomkodott zselatint belekeverjük(teljesen fel kell oldódnia). Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a hideg málnás joghurtot, végezetül a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá.

    A piskótát félbevágjuk. Hogy a piskóta ne színeződjön el, az alsó tortalapot megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral. Ezután beleöntjük a málnás krémet, befedjük a piskótával, és hőtőszekrényben kb. 3 óráig dermedni hagyjuk.

Megjegyzés

Egyáltalán nem édes, megdöbbentöen gyümölcsös, friss. Ha valaki a tejszín mennyiségét soknak találná, lehet a joghurt mennyiséget emelni. Én maradok mindig az eredeti receptem mellett.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mameha
Kedves geagneske! \"Egy fémedényben a málnát felmelegítjük..\" Remekül hangzik és egyszerűnek is tűnik, mindenképp kipróbálom, köszi!
geagneske
A 20dkg malna minek van, mert a recepben tovabb mar nincs felhasznalva? Koszi
Püfü
Köszi. Ki fogom próbálni.
Püfü
Köszi. Ki fogom próbálni.
Löw
Kedves Püfü! Egy zacskó azonnali zselatinpor megfelel 6 zselatinlapnak. De zselatinlappal sokkal egyszerübb,mert a zselésedési folyamat sokkal hamarabb beáll. Ha 30 g van a zacskóban( zselatinpor) akkor ez elegendö 500 ml folyadékhoz. Bár nem tudom milyen zselatinporod van,mert én minden esetben olyat használok,amit nem kell elötte feloldani,hanem a tejszínhez adhatok.
Püfü
10 levél zselatin mennyi pornak felel meg? Mert abszolút nem értek a zselatinhoz, még sosem próbáltam használni, de van itthon egy Horváth Rozi féle kék színű zacskóval, és ez a recept nagyon tetszene.... Köszi.

Hasonló Receptek

Magazin