Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnás-feketeribizlis jégkrém

Hozzávalók

  • 8 dkg málna
  • 15 dkg fekete ribizli
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 3-4 ek cukorszirup vagy porcukor
  • 12 dkg joghurt

Elkészítés

    1. A leszemezett fekete ribizlit és a málnát óvatosan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
    2. A gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukorszirupot és a citrom kifacsart levét, és alaposan összeturmixoljuk. Ezután lazán hozzákeverjük a joghurtot (nem fontos teljesen egyneművé keverni, szép márványos maradhat).
    3. Az elkészült keveréket jégkrémformákba töltjük, és lefagyasztjuk.

    Gasztrogabó receptjei >>>

Megjegyzés

6 db kb. 60 g-os jégkrém lesz belőle.

Ha nincsen jégkrémformánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. Ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során. Nyugodtan tehetünk bele több joghurtot is, ha kicsit lágyítani akarjuk a gyümölcsízt. Ez a variáció totálisan gyümölcsös. :)

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin