Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verem. A mézet, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, az ánizs és a fahéjat 15 perc alatt habosra keverem (amíg a massza kemény lesz, géppel csak pár perc). Beleteszem a vaníliás cukrot és a kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét vagy a mazsolát. Felváltva hozzáteszem a fehérjehabot és a sütőporral és mákkal elkevert grízt. 1 kanál tejjel megkönnyítem a masszát. Kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntöm, és 220-240 fokra előmelegített sütőbe teszem. A tészta felemelkedése után a sütőt visszaveszem 160-180 fokra. Tűpróbát teszek, és még melegen kiborítom a megsült süteményt. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre