Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majorannás sült csirkecomb

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 8 egész csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma megtisztítva, durva szeletekre vágva
  • 2-3 fej megtisztított vöröshagyma 4-be vágva
  • olaj és egy kevés füstölt sertészsír (vagy pár kockányi szalonna)
  • sok-sok friss majoranna (vagy kevesebb szárított)
  • kevés kakukkfű
  • bors
  • fehérbor
  • tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A besózott, borssal megszórt combokat serpenyőben kevés olajon elősütöttem, majd egy jénai tálba helyeztem őket. Egyenletesen elosztottam rajtuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a fűszereket meg némi zsírt (akinek nincs, az 5-6 füstölt szalonnakockát tegyen).

    Lefedve, 220 fokra elmelegített sütőben sütöttem kb. 1 órán át. Az első fél óra után azonban kivettem, és nyakon öntöttem 1,5 deci fehérborral, majd visszatettem újabb 20 percre. (Vigyázzunk: nehogy hideg legyen a bor! Több szempontból sem lenne szerencsés: pl. a nagy hőmérséklet-különbségtől szétpattanhat a jénai tál. Ha a hűtőből vesszük elő a bort, langyosítsuk fel, mielőtt ráöntenénk!) Az utolsó 10-15 perc előtt meglocsoltam tejszínnel, s készre sütöttem.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin