Májgaluskaleves II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 15 dkg csirkemáj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • majoranna
  • olaj
  • 1,2 liter húsalaplé vagy leveskockából készült húsleves
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 15 dkg zöldborsó (elhagyható)

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A májat megtisztítjuk, leöblitjük és felaprítjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet (hagyjunk belőle a tálaláshoz is). Jól összekeverjük a hagymát, a májat, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Lefedjük, hűtőben 30 percig pihentetjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy hasábokra vágjuk. A húslevet felforraljuk, beledobjuk a zöldségeket, mérsékelt tűzőn puhára főzzük. (Ha van, tehetünk bele zellerlevelet is.)

    Egy kevés sóval/ételízesitővel felforralunk 2,5 dl vízet. A masszából 2 kanál segítségével galuskát szaggatunk a vízbe, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük (kb. 8 perc).

    A galuskát tányérokra szedjük, rámerjük a levest, és megszórjuk a félretett petrezselyemmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin