Madártej mikróban

default user icon
3 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 tojás sárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 evőkanál vaníliás pudingporral, 1 teáskanál vaníliaaromával és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba teszem, a legnagyobb fokozatra, kb. 8 perc után megkeverem, ha már besűrűsödött, hamarabb is ki lehet venni.

    A habhoz a 4 tojás fehérjét robotgéppel egy mikrózható tálban felverem, és amikor már kemény a hab, 2 evőkanál cukrot adok hozzá, és azzal tovább verem. Ha kész, az egészet beteszem a miróba, a legnagyobb fokozaton 1 percig mikrózom. Ha kész, evőkanállal a sárga krémre szaggatom, hűtőbe teszem. Fontos hogy a habot csak akkor verjük fel, amikor már kész a krém, mert ha állni hagyjuk, összeesik. A krém elég sűrű lesz, aki hígabban szereti, tegyen bele kevesebb pudingport, vagy hígítsa fel tejjel.

Megjegyzés

A család kedvence, és hihetetlenül egyszerű megcsinálni, nem lehet elrontani.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Árvai Katalin 7 évvel ezelőtt
Szia mazsola7! Nem tudom miért nem sikerült, én is kipróbáltam, nekem sikerült, de néha én is járok úgy, amikor hagyományosan készítem, ősszekap a sárgája, de habverővel lehet a dolgon segíteni, teljesen simára lehet keverni. Vissza térve ehez a recepthez, nekünk nem ízlett anyira mint a hagyományos, de lehet, hogy csak a puding miatt, lehet hogy teszek vele még egy kisérletet puding nélkül, és nem 4, hanem 6 db tojássárgájából. A habbá vert fehérjét, én nem 1 percig, hanem addig szoktam mikrózni, ameddig a 2X-re dagad, utána szaggatom bele a sárgakrémbe, ez viszont tuti recept, és nagyon finom, valamint kevésbé pancsosabb a hagyományos elkészítésnél.
Récseiné Borza Margit 7 évvel ezelőtt
Hát nekem nem sikerült!A sárga krémem 8 percnél-amikor keverki kellett rajta- egy öszefutott tojássárga lett bugyogó folyadékban ,-remélve,hogy ennél csak jobb jöhet visszatettem még 7 percre ,de a végleges állapot sem lett sokkal jobb.
Árvai Katalin 7 évvel ezelőtt
A sárga krémet hagyományos módon szoktam megfőzni, de a fehérjét már rég óta én is így készítem és merem ajánlani mindenkinek! Azt hiszem kipróbálom a sárga krémet is így elkészíteni.

Hasonló Receptek