Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lúdláb muffin

Hozzávalók

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • csipet só
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 24 darab meggy, ami befőtt is lehet
  • 1,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 12 dkg porcukor
  • 1 dl méz
  • csipet só
  • 1 kiskanál vanilia aroma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • ízlés szerint tortadara

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a lehűlt, felolvasztott csokoládét és a tejet.
    2. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba vagy szilikonformába úgy, hogy az a formák 3/4-éig érjen.
    3. Helyezzünk a közepükre egy-egy szem meggyet, és175 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük,végezzünk tűpróbát.
    4. Egy nagy tálban kézi mixerrel dolgozzuk el a margarint a porcukorral, a kakaóporral, és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vaníliát és a mézet, majd a gőz fölött felolvasztott, és lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, hűtsük le, majd kanalazzuk habzsákba, nyomjuk a krémet a kihűlt muffinok tetejére. Szórjuk meg tortadarával, díszítsük mindet egy-egy szem meggyel.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek