Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libamáj zsírjában

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg libaháj
  • 1 libamáj
  • 5 dl tyúkhúsleves (kockából is jó)
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Akkora edényt válasszunk, amiben kényelmesen elférnek a hozzávalók.

    A hájat kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A felét beletesszük az edénybe, rátesszük a libamájat. Köré rakosgatjuk a hagymákat és a fokhagymákat, majd betakarjuk a maradék hájjal. Felöntjük a levessel, és takarék lángon főzzük kb. 1,5 órát.

    Kivesszük a májat és félretesszük. Kiszedjük a hagymákat, és a maradék lét zsírjára sütjük.

    A májat beletesszük egy olyan edénybe, amibe - ha részűrjük a zsírt, akkor ellepi. A maradék töpörtyű nagyon finom lilahagymával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali! Kellemes emlékeket ébresztettél bennem, persze megint Nagymamám vonalon. Gyerekkoromban Ő még nevelt a kertben mindenféle baromfit, így libát is. Szép májak kerekedtek belőlök, amiket sajét hájukból kisütött zsírban sütött omlósra. Cseréptálba került a sült libamáj, libazsírral lefedve, levegőtől elzárva. Általában uzsonnakor, vacsorakor került elő a sült libamájat rejtő cseréptál, Hajában főtt krumplit kaptunk mellé, meghámoztuk úgy melegen, felkarikáztuk, megkentük kevés libazsírral, ami mindjárt szét is olvadt rajta, erre ment egy vékony szeletke libamáj, sózva, borsozva. Isteni csemege, szívből ajánlom mindenkinek! Nani.

Hasonló Receptek

Magazin