Elkészítés: A sütés előtti nap a libamájat beáztatom 1 l tejbe, amibe belenyomok majdnem 1 egész fej fokhagymát.
Másnap apró kockákra vágom a libahájat, és egy kevés tejben felteszem főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedem, és a visszamaradt zsírban a májat lassan megsütöm. Sütés közben hozzá passzírozom a megmaradt fokhagymát.
Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütöm mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír.
A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszek bele, keverek rajta egyet, de ezzel már nem sütöm tovább.
Tűzálló tálba átteszem, ráöntöm a megmaradt zsírt, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem.
Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeletelem, friss kiflivel és rengeteg lilahagymával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre