Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamáj zsírban sütve II.

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütés előtti nap a libamájat beáztatom 1 l tejbe, amibe belenyomok majdnem 1 egész fej fokhagymát.

Másnap apró kockákra vágom a libahájat, és egy kevés tejben felteszem főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedem, és a visszamaradt zsírban a májat lassan megsütöm. Sütés közben hozzá passzírozom a megmaradt fokhagymát.

Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütöm mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír.

A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszek bele, keverek rajta egyet, de ezzel már nem sütöm tovább.

Tűzálló tálba átteszem, ráöntöm a megmaradt zsírt, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem.

Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeletelem, friss kiflivel és rengeteg lilahagymával tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss