Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros aprósüti

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg baracklekvár
  • 5 dkg dió

Elkészítés

    1. Egy nagyobb (38x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk (a tészta elég lágy lesz, de ez nem baj).
    2. A masszából evőkanálnyi mennyiséget veszünk, amit lisztezett kézben a tenyerünk között golyóvá sodrunk, majd egy kicsit lelapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük legalább 3 cm helyet hagyva köztük. A sütik közepébe egy mélyebb lyukat fúrunk.
    3.  Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük (ha a sütik széle barnulni kezd, azonnal érdemes kivenni a sütőből). 
    4. A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A kihűlt sütik közepét megtöltjük 1-1 kávéskanál baracklekvárral, és megszórjuk a dióval.

    13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL >>> 

    A 18 LEGFINOMABB APRÓSÜTEMÉNY >>> 

    ÍGY LESZ AZ EPERLEKVÁR OLYAN, MINT A NAGYIÉ! 9 TIPP BEFŐZÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

Én a fúráshoz egy lisztbe mártott fa nyelű derelyevágó végét használtam, de lehet üdítős kupak is, de egyszerűen az ujjunk is. Nem kell sajnálni, legyen mély a lyuk, mert sütés közben eléggé megemelkedik.

Kevés alapanyagból, gyorsan összeállítható dekoratív, finom édesség.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin