A legfinomabb kókusztekercs

default user icon

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (hagyományos)
  • 2 evőkanál rum
  • tej (vagy tej és főzőtejszín fele-fele arányban)
  • Kókusztöltelék:
  • 10 dkg kókuszreszelék (plusz 1-2 evőkanálnyi a külsejére)
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml tej
  • 1 csomag puding (tejszínes vaníliás)

Elkészítés

    1. A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk.
    2. Két részre osztjuk a tésztánkat, vágunk két megegyező méretű nagyobb folpackot. kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk ki a két folpackok közt a tésztát.
    3. A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat és a többi alapanyagokat (a tej és a puding kivételével), nem baj ha a cukor nem oldódik fel.
    4. A pudingport csomómentesre kikeverjük és a tejjel felfőzzük, várunk addig míg a puding már nem forró, csak meleg, és összekeverjük a kókuszos krémmel. Akkor jó ha a cukor feloldódott teljesen.
    5. A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel és az alsó folpack segítségével feltekerjük és a végén rögzítjük az alsó folpackal. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre. Egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól össze érjen az ízek. Én másnap csináltam meg a külső kókuszreszelékezést hogy ne csússzanak szét a tekercseim.

Megjegyzés

Az alap recept már nem tudom honnan van meg, és a változtatásokra is csak azért volt szükség, mert elfogyott a porcukrom itthon! :) A végeredmény viszont sokkal jobban ízlik mint az hagyományos kókusztekercs, nem csúszik szét és az íze is isteni finom! Ezentúl is így csinálom a család külön kérésére! Jó munkát kívánok hozzá! :)

Illés-Antal Dóra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin