A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük, majd tésztagéppel vagy sodrófával kinyújtjuk, és 9x30 cm-es lapokra vágjuk.
A hagymát, a zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, és a pancettával együtt apróra vágjuk, majd a vajjal a serpenyőbe tesszük, és közepes lángon megpirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Beletesszük a darált húsokat és az apróra vágott kolbászt, és tovább pároljuk. Ráhintjük a fűszereket, hozzákeverjük a paradicsomot, és közepes fokozaton 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejet, és megsózzuk, majd alacsony hőfokon legalább 2 és fél órán át főzzük, gyakori kevergetés mellett.
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy percig pirítjuk, majd lassan hozzáöntjük a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a keverék, és sűrűsödésig főzzük.
A lasagnét, 4-5 laponként főzzük sós, forró vízben 2 percig, majd egy tál hideg vízben leöblítjük, és megszárítjuk.
A besamelmártást a húsmártáshoz keverjük. Egy tepsi alját kikenjük vajjal, majd ráterítünk egy réteg lasagne lapot. Rásimítunk egy vékony réteg mártást, majd megszórjuk reszelt sajttal - és így rétegezzük addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük, forrón tálaljuk.