Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kubai kenyér

120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Én kenyérsütőgépben kevertem össze a hozzávalókat, de természetesen ezt kézzel is megtehetjük. A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a forró vizet (nem forrásban lévőt!!!!!), majd kanalazzuk rá a kétféle liszt és a só keverékét. Ezután szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztóprogramot, és dagasszuk meg a tésztát (én kétszer indítottam el ezt a programot, hogy szép sima tésztát kapjak).

Amikor végzett a gép, borítsuk ki a tésztát, és kézzel jól gyúrjuk át, majd olívaolajjal vékonyan kenjük le. Ezután tegyük bele egy szintén olívaolajjal kikent tálba, majd fóliával fedjük le a tál tetejét.

Melegítsük elő a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tálat, és 15 perc alatt kelesszük meg a kenyeret. Ezután vegyük ki, majd formázzuk meg. A tetejét pengével metsszük be, majd tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsire (én ekkor megszórtam a tetejét szezámmaggal, de ez el is hagyható).

Helyezzünk a hideg (30 fokos) sütőbe egy edénybe kb. 1 liter forró vizet, majd tegyük be a kenyeret. Ezután melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és süssük 40-45 perc alatt készre a kenyeret. (Én légkeverésnél 180 fokon 40 percig sütöttem. A sütési idő felénél egy sütőpapírral letakartam, nehogy nagyon megbarnuljon a teteje.)

Amikor megsül a kenyér, vegyük ki a sütőből, majd helyezzük egy rácsra, és úgy hűtsük ki.

Megjegyzés

A ropogós héjú, puha belsejű kenyér kacsazsírral megkenve, paradicsommal és paprikával nagyon finom volt. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss