Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis fasírt (gluténmentes) zellersalátával

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomra darált sertéshús
  • 40 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál gluténmentes ételízesítő
  • őrölt bors
  • édes nemes paprika
  • A zellersalátához:
  • 80 dkg zellergumó
  • 1 kis pohár tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál 10 %-os ecet
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát aprófogú reszelőn lereszelem. A darált húst, az ételízesítőt, a borsot és a paprikát rászórom. Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát hozzáadom, végül beleteszem a tojásokat és a sót, jól összegyúrom.

    Kb. 40 gombóc készíthető belőle (ne legyenek nagyok a gombócok, mert a nyers krumplinak is át kell sülnie a hússal együtt). Forró olajban világosbarnára sütöm.

    A zellergumót megtisztítás után vékony csíkokra vágom, és sós vízben (kb. 2 liter) puhára főzöm.

    Másik edényben 2 liter vízhez adok 1 evőkanál cukrot, 1 kiskanál sót, 3 evőkanál ecetet és egy pici őrölt fehérborsot. Ebbe szedem bele a megfőtt zellert, és addig hagyom benne, amíg elkészül a tartármártás.

    A tejfölt, a majonézt, a mustárt, csipetnyi fehérborsot és sót, 1 evőkanál cukrot összekeverek. A kihűlt és lecsepegtetett zellert óvatosan beleforgatom. Aprított petrezselyemmel
    díszítem.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

m.lele
Nyers krumpli helyett burgonyapehelyből sűrű pürét készítek, és azt teszem a darált húshoz. Így nem kell túlsütni a krumpli miatt a fasírtot. Többi ugyanaz. Meg kell tanulni a gluténmentes életet sok embernek. Nem tragédia, ötletelni kell más ételeknél is. Rántás helyett is burgonyapehellyel sűrítek mindig, a keményítőtől nem igazi a főzelék állaga. Kocsonyás. Tejbepapit főzök kukoricadarából, bele darálta dióat v. éppen mákot teszek. Olyan, mint az igazi tejbegríz.

Hasonló Receptek

Magazin