Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krokett

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 csomag (125 g) camembert sajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • panírozáshoz: liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj a sütéshez

Elkészítés

    Előkészítés:
    A sajtokat kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
    Elkészítés:
    A vajat lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a tejet, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet szerecsendiót adunk hozzá, és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a sajtot. A masszát kb. 2 cm vastagon egy deszkán ellapítjuk, és kb. 15 percig hűlni hagyjuk. A kihűlt sajtos masszából kb. 2 cm átmérőjű, ujjnyi rudakat formázunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, azaz a szokásos módon panírozzuk. Az olajat nagyon forróra felmelegítjük, egyszerre 4-5 db. krokettet teszünk bele, és kb. 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy az olajat felitassuk róluk.

Megjegyzés

1 adag: 3400 kj/810 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek