Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémesebb karácsonyi fogások

default user icon
Szponzorált tartalom Promóció
0
Minden családban megvan az az ünnepi menüsor, ami évek vagy akár évtizedek óta a feldíszített asztalra kerül. Nagymamák és anyukák régi, megörökölt receptjei alapján készülnek a hagyományos fogások, amiket talán csak évente egyszer, szenteste eszünk.

A jól megszokott ízeket azonban érdemes néha felpezsdíteni. A krémsajt például olyan különleges ízt ad az ételeknek és a süteményeknek, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Tejtermékek, vaj és margarin is könnyen helyettesíthetők vele, de ki gondolta volna, hogy levesek, sült és főtt ételek, valamint sütemények esetében is megállja a helyét? Csak egy aprócska csavar és a nagyi se fogja érteni, hogy a klasszikus családi recept hogyan lehet minden eddiginél finomabb.

Az ünnepek alkalmával sokan készítenek bejglit. Ilyenkor a tészta összeállítása a kezdő konyhatündéreknek sem okoz problémát, de a megfelelő töltelék elkészítése már sokaknak nem sikerül. Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy nem figyelünk a megfelelő arányokra vagy túl száraz tölteléket készítünk.

A Philadelphia natúr vagy habosított krémsajtja megkönnyíti a dolgunkat, és akár 15 perc alatt össze tudjuk dobni vele a tökéletes tölteléket. Ahhoz, hogy a bejgliben a tészta és a töltelék aránya megfelelő legyen fontos, hogy ugyanannyi tölteléket készítsünk, mint amilyen súlyú tésztát kevertünk be.

+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin