Krémes

default user icon
2 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 8 tojás sárgája
  • 2 egész tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • Krém:
  • 8 tojás fehérje
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor
  • víz

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókból piskótatésztát készítünk. Egy magasabb szélű sütőtepsiben kisütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a pudingport 20 dkg cukorral és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben egy 5 literes edényben 8 dl vizet forralunk és beleöntjük a pudingos masszát. Jó sűrűre főzzük. A 8 tojás fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, beleöntjük a pudingos krémbe, és óvatosan elkeverve még egy kicsit főzzük. Hideg vízben időnként megkavarva langyosra hűtjük. A tepsit kibéleljük alufóliával, így rakjuk bele az egyik piskótalapot, rátesszük a krémet, és a tetejére már felkockázva tesszük a piskótát, hogy a szelet nagyságok már elkészítve legyenek, így könnyebb szeletelni. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
    Azért a tepsiben kell elkészíteni, hogy így egyenletesen formás lesz a krémesünk a szélén is, az alufóliával pedig könnyen kiemelhetjük belőle, ha már kihűlt. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Bonyolultnak tűnik, de egyszerűen nem lehet elrontani. Olyan lesz, mint a bolti krémes, csak piskóta lappal.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

6 évvel ezelőtt
Ha a felvert tojásfehérjét összekeverve a pudinngal tovább főzöm, nem fog összeesni, összecsomósodni?
Pipicz Sándorné 11 évvel ezelőtt
Ha tésztát meg így csinálod: 35 dkg lisztet 15 dkg margarinnal 1 dl tejföllel, csipet sóval és három tojás sárgájával összegyúrok, kinyújtom. 10 dkg vajat megolvasztok, a kinyújtott tésztára kenem, összehajtogatom és újra elnyújtom, majd két lapban sütöm; akkor tényleg egészen olyan, mint a bolti krémes!

Hasonló Receptek

Magazin