Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kouign Amman aux pommes (breton almás süti)

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • kb. 1, 2 dl langyos víz
  • 2 evőkanál cukor
  • Valamint:
  • 30 dkg vaj
  • 2 alma
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és hagyd pihenni 40 percig. Nyújtsd kb. 20x30 cm-es téglalappá, és kend az egyik felére a lágy vajat, szórd rá a cukrot. Hajtsd félbe, a széleken picit hajtsd vissza, és nyomkodd le a tésztát, hogy jól zárjon. Picit hengergesd át a nyújtófával, majd hajtsd be a közepéig az egyik felét, erre pedig a másikat. Hengergesd laposra, majd hajtsd megint háromba. Lapítsd ki újra, majd kézzel formáld kb. 20 cm átmérőjű koronggá. Tedd kivajazott tortaformába, nyomkodd bele a szeletelt almát, villával csíkozd meg, és süsd meg.

Megjegyzés

FONTOS: ez a süti sajna a breton vajtól lesz olyan nagyon különlegesen finom. Én már mindenféle vajjal próbálkoztam, de sosem lett olyan finom...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mozzarella
Kicsit guglizva mindenhol félig sós vajat (beurre demi-sel) ajánlanak ehhez a recepthez. Ezt valóban nehéz lesz breton minőségban mifelénk találni...

Hasonló Receptek

Magazin