Elkészítés: Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és hagyd pihenni 40 percig. Nyújtsd kb. 20x30 cm-es téglalappá, és kend az egyik felére a lágy vajat, szórd rá a cukrot. Hajtsd félbe, a széleken picit hajtsd vissza, és nyomkodd le a tésztát, hogy jól zárjon. Picit hengergesd át a nyújtófával, majd hajtsd be a közepéig az egyik felét, erre pedig a másikat. Hengergesd laposra, majd hajtsd megint háromba. Lapítsd ki újra, majd kézzel formáld kb. 20 cm átmérőjű koronggá. Tedd kivajazott tortaformába, nyomkodd bele a szeletelt almát, villával csíkozd meg, és süsd meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre