Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű sertésraguleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 1,3 literhez:
  • 15-20 dkg apróra vágott sovány sertéshús
  • 25 dkg apró kockára vágott zöldség vegyesen (sárgarépa, fehérrépa, kevés karalábé, zeller)
  • kevés olaj
  • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés liszt
  • pirospaprika
  • kevés zöldpaprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 erőleveskocka
  • bors
  • petrezselyem
  • kevés rizs

Elkészítés

    Elkészítés: Forró zsiradékban megdinsztelem, megpirítom a zöldséget, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Megszórom 1 kávékanálnyi liszttel, pirospaprikával, elkeverem, felengedem vízzel, kicsit sózom, beleteszem a húst, az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, az erőleveskockát, borssal megszórom.

    Lassan főzöm, kis idő múlva kevés rizst szórok bele, majd a főzés legvégén friss petezselymmel hintem, de már nem főzöm.

Megjegyzés

Akkor szoktam ezt a levest főzni, amikor rántott húshoz felszeletelem a húst, abból szoktam lecsípni egy keveset hozzá. Ennél a levesnél a hús mennyisége nem dominál, inkább egy kis + ízt ad.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin