Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolozsvári rakott káposzta II.

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az egyik fej hagymát apróra vágom, sózom, olajon üvegesre dinsztelem, majd belerakom a pirospaprikát. A savanyú káposztát átmosom, majd belerakom a hagymás-paprikás alapba, beledobok néhány szem borsot, főzöm-párolom, majd a végén teljesen elfőzöm a levét.

A rizst megfőzöm a szokásos módon.

A másik fej hagymát szintén apróra vágom, sózom, olajon üvegesre dinsztelem. Belerakom a darált húst, és ezt is megpárolom-megsütöm.

Ha kész, kiolajozok egy tepsit, alulra megy a káposzta 2/3 része, erre kerül a főtt rizs, kicsit sózott tejföl, darált hús, majd a káposzta maradéka. Az egészet még meglocsolom sok-sok tejföllel, majd előmelegített sütőben megsütöm.

Megjegyzés

Ez egy kicsit *diétásabb* variáció az eredeti recepthez képest, de szerintem finomabb is.
- Sajtszósz

Ezek is érdekelhetnek

Friss