Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kölesbéles

Kölesbéles (fotó: Tyukodi László)

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • Töltelék:
  • 20 dkg köles
  • 5 dkg zsír
  • bors
  • A közepére:
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

    1. A kölest forró sós vízben puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
    2. A tésztát összegyúrjuk, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. 10 dkg zsírt megolvasztunk, éselkeverünkbenne 10 dkg lisztet.Akinyújtott tésztát megkenjük a masszával, és feltekerjük, mint egy rétest.A tésztát háromfelé vágjuk, és ismét kinyújtjuk.
    3. Négyzeteket vágunk ki belőle, megtöltjük a zsírral és a borssal elkevert kölessel, 4 sarkát felhajtva batyukat készítünk.Abatyukat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    EGYSZERŰ CSIRKÉS PENNE

    CSIRKÉS GOMBALEVES

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Kölesbéles recept?


Magazin