Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés gombaleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A csirkemellet megmossuk, szárazratöröljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Kiszedjük, és félretesszük.
  2. A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztítjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a többi zöldséget felaprítjuk.
  3. A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk rajta. Azután felöntjük az alaplével, éssimára keverjük. A levesbe dobjuk a babérlevelet, beleforgatjuk a húskockákat, és közepes lángon 15 percig főzzük.
  4. A tűzről levéve a tejszín és a tejföl keverékével dúsítjuk a levest, végül megsózzuk és megborsozzuk. A finomra vágott zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

    9 TARTALMAS CSIRKÉS LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

3 GOMBÓCLEVES, AMIT KIPRÓBÁLHATSZ HÉTVÉGÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss