Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus rakott kel pulykahússal

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 30 dkg pulykacomb
  • 2,5 dl zsíros tejföl
  • 20 dkg rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db bio leveskocka
  • 1+1 ek étolaj
  • bors
  • 2 ek frissen aprított kapor

Elkészítés

    1. A rizst egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben fedő alatt puhára főzzük.
    2. A kelkáposztát felcsíkozzuk és 1 liter forrásban lévő levesalapban 3-4 percig blansírozzuk, majd leszűrjük.
    3. A pulykahúst nagyobb falatnyi kockákra vágjuk, majd zúzott fokhagymával kevés olajon fehéredésig pároljuk, és megsózzuk, -borsozzuk.
    4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy hőálló edénybe rétegezzük a puhára főtt rizst, a kelkáposztát és a fokhagymás pulykahúst, úgy, hogy közé kanalazunk tejfölt. Forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg teteje megpirul. Friss kaporral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin