Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus néger kocka

Hozzávalók

  • 6 db tojás sárga
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • zsír (a kenéshez)
  • A habhoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 0,5 dl víz
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek étkezési búzakeményítő

Elkészítés

    1. A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet, végül az átszitált lisztet.
    2. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
    3. Közben összeállítjuk a habot, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.
    4. A mázhoz a szükséges vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kakaóval, a cukorral és az étkezési keményítővel, felforraljuk, majd elkenjük a hab tetején. 

    Még több desszert >>> 

    Még több süti >>>

    Még több csokis finomság >>>

    Csokik és bonbonok >>>

Megjegyzés

Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeletelhetünk.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin