Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej lila hagyma

Elkészítés

    1.

    A burgonyát lereszeljük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és kevés sót. Ha kell, 1-2 ek vízzel lazítjuk.

    2.

    A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk. Néhány percig főzzük, leszűrjük és leöblítjük.

    3.

    A szalonnát vastagabb csíkokra vágjuk. A felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük. A sült szalonnát kiemeljük a kisült zsírból.

    4.

    A visszamaradt zsírt egy tűzálló edénybe öntjük, és átforgatjuk benne a kifőtt galuskát. Rátesszük a túrót, a tejfölt és a sült szalonnát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 5 percre. A vékony karikákra szelt lila hagymával tálaljuk.

A burgonyát ne szálasra, hanem egészen finomra, szinte püré állagúra reszeljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin