Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus isler

default user icon
3 1/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 20 dkg darált dió vagy mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez és a bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj
  • lekvár

Elkészítés

    1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd a tojássárgájával és a hideg vajjal összegyúrjuk (úgy, hogy ne legyen ideje elolvadni a vajnak). Ezután legalább 1 órára hűtőbe tesszük állni.
    2. A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk (ne legyen vastagabb 1/2 cm-nél), majd tetszés szerinti méretre szaggatjuk, és 175 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
    3. A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztjuk. A kihűlt lapokat lekvárral összeragasztjuk, majd óvatosan bevonjuk a csokoládémázzal.

      Még több isler recept >>> 

      Édes aprósütemény receptek >>> 

      HAGYOMÁNYOS DIÓS LINZER >>> 

Megjegyzés

15 db lesz belőle.

lucadalma
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nelcso
Sziasztok! Én is kipróbáltam a receptet, fele ennyi dióval és nekem sem állt össze. Tejet öntöttem hozzá annyit, amennyi ahhoz kellett,hogy egésszé gyúrjam, de ezután semmi baj nem volt a tésztával, nagyon ízletes volt így elkészítve!
gabriella67
Szia! Sajnos én is kipróbáltam a recepted, de nekem sem sikerült összegyúrni egy egésszé a tésztát, túl száraz volt. Mit hagytál ki a receptből? Nem nézted esetleg vissza a hozzászólásokat? Miért nem korrigáltad a hozzávalók arányát? Nagy csalódás volt! Szerencsére ezen az oldalon találtam másik isler receptet, amely segítségével feljavítottam a tiéd, és sikerült megsütnöm!
Boszi93
Szia! Nekem csak egy kérdésem lenne. Nem lehet hogy valami kimaradt belőle vagy túl sok lett valamelyik hozzávaló ugyanis összeraktam így ahogy írtad és nem akart összeállni a tészta.

Hasonló Receptek

Magazin