Hova rakjuk?
A tojásokat, tejtermékeket, felvágottakat, cukrásztermékeket és minden olyan élelmiszert, aminek a csomagolásán szerepel az, hogy felbontás után hűtést igényel, tartsuk a hűtőszekrény középső és felső polcán, kb. 4 és 7 °C közötti hőmérsékleten. A hűtést igénylő zöldségeket és gyümölcsöket a számukra kialakított alsó rekeszbe pakoljuk.
Tippek, trükkök, praktikák >>>
Hagyjuk kihűlni...
Soha ne tegyünk nagy mennyiségű meleg ételt a hűtőbe, mert emiatt megnő a benti hőmérséklet, ez pedig nem használ sem a már bent lévő élelmiszereknek, sem a hűtőnek...
Ne a hűtőbe!
Bizonyos ételek, például a paradicsom, a zöldbab, a cukkini vagy a déligyümölcsök száraz, hűvös, naptól védett helyen hűtés nélkül is elállnak. A kenyeret se tegyük bele, mert megposhad!
Hús
Mindig becsomagolva tegyük a hűtőbe, és maximum 1-2 napig tároljuk! Ha tudjuk, hogy ennyi idő alatt nagy eséllyel nem fogjuk felhasználni, inkább azonnal fagyasszuk le!
Meddig tárolható hűtve?
Tojás: 3-4 hét
Tej (felbontás után): 2-3 nap
Alma: 2-3 hét
Sült hús: 3-4 nap