Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képregényőrültek, ezt zabálni fogjátok! Egy étterem, amit a japán manga ihletett

default user icon
MME
A tulajdonos több mint négy hónapig dolgozott az étterem falain, mire elérte jelenlegi állapotát. A képregény-témájú vendéglő összes figurája, grafikája szabad kézzel készült.

Az étterem tulajdonosa, a 32 éves Chris Lui elmondta, hogy vállalkozását azok a mangakávézók inspirálták leginkább, ahová még egyetemista korába járt, és a vendégek nagy része egy ital mellett közszeretettel lapozgatta kedvenc japán képregényét.

Nem titkolja azt sem, hogy a hongkongi, és dél-koreai 2D-s bárok is erősen hatottak rá, melyek tényleg úgy néznek ki, mintha csak egy képregényvilágba csöppent volna az ember. A fiatal művész tehetségének köszönhetően a fekete-fehér rajzokkal borított falak elképesztően látványosra sikerültek.

Az is kiderült, hogy a brit képregényétterem séfe is Hongkongból származik, a japán ételek elkészítésében pedig 15 éves tapasztalattal rendelkezik. Erre azért volt szükség, mert Lui szerint nem elég, ha úgy néz ki a vendéglő mintha egy darab papírra lenne rajzolva, hanem a rendelhető ételeknek is összhangban kell lennie a hely hangulatával.

A Waku Waku névre keresztelt vállalkozás bútorait és falait egyébként olyan ismert jelenetek díszítik, mint a London Bridge, a Fuji-hegy vagy az Utolsó vacsora című festmény.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek