Elkészítés: A csirkemellet kifilézzük, felcsíkozzuk. Lisztbe forgatjuk a húst, majd hirtelen kisütjük kevés olajon.
Egy edénybe tesszük az ananász levét, a citromlét és a húsleveskockát, majd a szójaszószt és a fehérbort, fűszerezzük (só, bors, fokhagyma, gyömbér), felforraljuk, majd a húsra öntjük, és ebben a fűszeres lében puhára főzzük.
Egy másik serpenyőbe beletesszük a lecsepegtetett ananászdarabokat, megszórjuk 1 kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével, erős tűzön megpirítjuk, ezután a húshoz adjuk, és még kb. 5 percig együtt pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre