Elkészítés: A puha vajat robotgéppel krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, és ezeket is alaposan elkeverjük. A kávét feloldjuk a meleg tejben, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros vajhoz. Végül az előkészület utolsó fázisaként összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőleg illatosra pirított, majd finomra őrölt dióval. Aztán a diós-sütőporos lisztet fakanállal belekeverjük a kávés masszába, és ha valaki ízlése szerint szeretné, kóstolás után tehet bele még egy kevés - a már előzőekben leírt módon elkészített - kávéesszenciát.
A kész tésztát kapszlival bélelt muffintepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre