Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolos-krémsajtos felfújt pulykamellel

default user icon
1
Karfiolos-krémsajtos felfújt pulykamellel

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 liter zöldségleveslé (kockából)
  • 4 szem paradicsom
  • 80 g füstölt pulykamell
  • 1 teáskanál napraforgóolaj
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál zöld fűszeres krémsajt
  • 1 csokor metélő hagyma

Elkészítés

    Mossuk és tisztítsuk meg a karfiolt, majd szedjük rózsáira. Forraljuk fel a levest, kis lángon főzzük benne 10 percig a karfiolt, aztán vegyük ki, és csöpögtessük le.

    Tegyünk félre a főzővizet. Vágjuk ki a paradicsomok szártövét, forrázuk le és hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra őket. Kockázzuk fel a pulykamellet. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

    Teflonbevonatú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, közepes lángon, kevergetve rövid ideig pirítsuk benne a pulykamellkockákat, aztán tegyük félre a húst. Keverjük simára a tojásokat a karfiol főzővizével és a krémsajttal.

    Dolgozzuk össze a karfiolt a paradicsommal és a pulykamellkockákkal. Tegyük a keveréket egy közepes méretű tűzálló formába, és öntsük le a tojásos masszával. Süssük az ételt 20-25 percig.

    Öblítsük le a metélőhagymát, rázzuk le róla a vizet, és vágjuk apróra. Metélőhagymával megszórva tálaljuk a felfújtat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

meow86
valami, valami.

Hasonló Receptek

Magazin