Karamellás szelet

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál sima liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 kanál margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadva a 20 dkg cukrot, majd belekeverjük a darált diót. Egy 24x36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi alján elkenjük. Ezután a 4 egész tojást fehéredésig keverjük a 15 dkg cukorral, a lisztet összekeverjük a
    sütőporral, és belevegyítjük a habos tojásmasszába, majd rákenjük a diós alapra. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük meg.

    A krémhez a 15 dkg cukrot karamellizáljuk, és felolvasztjuk 1 dl vízben. A lisztet elkeverjük 1 dl vízben, és a karamellás vízhez adva sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük a 4 tojássárgáját, de ezzel már nem főzzük tovább. Kevergetve kihűtjük. A margarint 5 dkg cukorral habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a hideg karamellakrémet. Jól
    összedolgozzuk.

    A kihűlt tésztalapot megkenjük a lekvárral, erre tesszük a karamellakrémet, és bevonjuk csokimázzal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gól Andrea 7 évvel ezelőtt
Eredeti recept, jól hangzik, biztos nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin