Elkészítés: A vajból, porcukorból, sóból, tojásból és a lisztből gyorsan omlós tésztát gyúrunk. Fóliával letakarva a hűtőszekrényben pihen, amíg a tölteléket elkészítjük. Ha ráérünk, nyugodtan maradhat 1 éjszakát is a hidegben.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztával gyorsan dolgozzunk: 2/3-át lisztes munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd a vajazott és lisztezett tésztaformába terítjük úgy, hogy a széle kilógjon picit. Elősütjük.
Közben a cukrot és a citromlevet világos karamellé olvasztjuk.
Egy másik edényben a töltelékhez felforraljuk a tejszínt a cukorral és a vajjal, végül a mézet is hozzáadjuk, majd összefőzzük a karamellel.
Ebbe dolgozzuk bele a durvára vágott diót és a kekszet, valamint a vékonyszeletekre vágott almát.
Az elősütött tésztára kanalazzuk a kihűlt diós krémet. A peremét megkenjük felvert tojással vagy tojásfehérjével. A maradék tésztát kinyújtjuk (késsel körülvágjuk, hogy akkora legyen, mint a tortaforma), vagy csíkokat sodrunk belőle. A töltelékre helyezzük, picit megnyomkodjuk. Bekenjük tojással, majd villával többször megszurkáljuk.
A tortát 30-40 perc alatt világos barnára sütjük, majd kihűtjük, tálaljuk.