A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett melegítsük 60 fokra. Vagyis addig melegítsük, míg az ujjunkat belenyomva megcsípi a meleg, cukros keverék.
Ezután öntsük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd a robotgép legmagasabb fokozatán keverjük folyamatosan 10 percig, hogy egy igen kemény habot kapjunk.
Ezután töltsük bele egy nyomózsákba, melynek csillagcső van a végén, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ízlés szerinti méretű habkarikákat.
Meg is színezhetjük a habot pár csepp zselatinos ételszínezővel, majd nagyjából összekeverve töltsük bele a habot a nyomózsákba.
Végül helyezzük be a tepsit előmelegített sütőbe, majd 80 fokon szárítsuk 120 percig. Én légkeverésnél 50 fokon 120 percig szárítottam, és egyszerre két tepsivel tettem be.
Ezalatt az idő alatt a habkarika teljesen megszárad (a közepe is) és egy mozdulattal fel lehet venni a papírról. Ezután száraz, hűvös helyen tároljuk.