Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros túróhabos pohárkrém

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl habtejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csokor friss kapor
  • csipet só
  • 5 dkg barnacukor
  • 20 dkg nagyszemű zabpehely
  • bármilyen barack
  • 2 ek méz

Elkészítés

    1. A túrót áttörjük a szitán, és belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a levét, beleaprítjuk a kaprot.
    2. A hideg tejszínből a porcukorral, sóval együtt tartós habot verünk, és beleforgatjuk a túróba.
    3. A barackot felszeleteljük, a mézen megsütjük, karamellizáljuk, aztán félretesszük.
    4. A zabos ropogóshoz a barnacukrot egy teflon serpenyőben megolvasztjuk, majd ráöntjük a zabpelyhet. Alacsony lángon, kevergetve megpirítjuk az egészet, majd egy sütőpapírra kiborítva kihűtjük.
    5. Tálaláskor egy mélyebb tányérba ropogóst szórunk, ráhalmozunk a krémből, és megkoronázzuk a sült barackkal, esetleg egy kis kaporral még.

    Nézd meg az elkészítést videón >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin