Keress receptre vagy hozzávalóra

Kapros töltött tök

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 zsenge tök
  • 15 dkg darált hús
  • 15 dkg félig főtt rizs
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma kockára vágva
  • 2 csokor kapor összevágva
  • 2 evőkanál tejföl
  • liszt
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A darált hús összekeverjük a félig főtt rizzsel, a tojással és a megdinsztelt vöröshagymával. Fűszerezzük sóval, borssal és némi kaporral.

    A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét. Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük.

    Egy tepsibe szórjuk a kivájt tökdarabkákat, és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk.

    A 2 evőkanál tejfölt elkeverjük 1 nagy kanál liszttel, az előpárolt töltött tököket óvatosan kivesszük a tepsiből, a tejfölös habarással összekeverjük a tepsi tartalmát, belekeverjük az összevágott kaprot is, visszatesszük a töltött tököket, és a tepsi mehet vissza 15-20 percre a sütőbe. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Igazi tavaszi-nyári étel, könnyű elkészíteni is, és könnyű a gyomornak is. A zsenge tök és a kapor tökéletes kombinációja.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin