Elkészítés: Az olajat megszórom egy teáskanál sóval, megfuttatom rajta a felkockázott vöröshagymát és az egyik fokhagymát, melyet szintén felaprítok. Mielőtt pirulni kezdene, hozzáöntöm a lisztet, sárgára pirítom, majd fél liter hideg vízzel csomómentesre keverem. A fél centis csíkokra vágott káposztát és a babérleveleket hozzáadom, és tíz percig lassú tűzön rotyogtatom. Ekkor beleöntöm a megmosott rizst (ha előfőzött, akkor még tíz percet várok), a kapor felét és a köményt. Amikor a rizs is megpuhult, a tejfölt egy tálban elkeverem meleg vízzel (hogy ne csomósodjon), és a főzelékbe keverem a maradék zúzott fokhagymagerezddel együtt. A kaporból picit félreteszek a díszítéshez, a maradékot beleszórom. Ízlés szerint sózom-édesítem, ha kell, borsozom. Tálaláskor félbevágott főtt tojást teszek a tetejére, és megszórom a maradék kaporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre