Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-húsos töltött uborka

default user icon
5/5
Kapros-húsos töltött uborka

Hozzávalók

  • 4 nagyobb uborka
  • 20 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs vagy szezámmag vagy lenmag
  • 2 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • sajt

Elkészítés

    Az uborkákat alaposan megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk kanállal, majd felaprítjuk kisebb kockákra.

    A töltelékhez a darálthúst összekeverjük a nyers rizzsel vagy magvakkal, az apróra vágott hagymával, fokhagymával és kaporral, kis sóval, és az egész tojásokkal. Az uborka felaprított belsejét is hozzákeverjük végül.

    A tölteléket belehalmozzuk bőségesen az uborkákba, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd az uborkák tetejére is helyezünk egy ívet, hogy kellemesen összepárolódjon az egész, és ne süljön túl hirtelen.

    A sütőt közepes hőfokra állítjuk, és kb 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a tetején a sajt. Köretnek kíválóan illik hozzá egy kis éds-csípős csatni, esetleg sültparadicsom.

Megjegyzés

Az idén rengeteg saláta uborkám termett, amiből tettem is el bőven, és most kreáltam ezt a receptet, a töltött cukkíni mintájára. Nagyon finom lett!

olja25
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin