Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás pogácsa egyszerűen

Hozzávalók

  • 80 dkg édes káposzta
  • olaj
  • 0,5 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt /én felesen készítem de lehet csak 50 dkg rétesliszt is/
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk só
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd 10 perc pihentetés után kicsavarva olajon megpirítjuk.
    2. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojássárgáját, a tejfölt, a túrót, és a pirított káposztát. Lágy tésztává gyúrjuk, nem baj ha kicsit ragad, óvatosan lisztezzük. 1-2 órát kelesztjük.
    3. Kelesztés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojásfehérjével kenjük meg. 200-240 fokon szép pirosra sütjük.

    11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>>

    10 MENŐ SÖRKORCSOLYA, HA MÁR UNOD A POGÁCSÁT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin