hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis rakott krumpli

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A brokkolis rakott krumpli elkészítéséhez a megpucolt, megmosott krumplikat feltesszük főni, majd ha megfőttek, darabosra törjük.
    2. Közben 2 tojást megfőzünk, kihűtünk, megtisztítunk és felnegyedelünk.
    3. A karikára vágott répákat elkezdjük megpárolni egy serpenyőben egy kevés olívaolajon, közben pedig hozzáadunk 1 dl vizet, majd lefedjük. 
    4. Amikor már félig puhák, hozzáadjuk a brokkolit és a vajat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük az áttört fokhagymát és a kakukkfüvet is. Amikor már minden átpárolódott, levesszük a tűzről.
    5. Egy tálba felütjük a maradék 2 tojást, majd hozzáöntjük a tejszínt és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szerecsendiót és tovább keverjük. 
    6. Egy tepsibe tesszük a párolt répát és a brokkolit, majd a főtt tojást. Ezután nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel. Ráhalmozzuk a megtört krumplit, aztán reszelt sajttal is megszórjuk. Végül az egészet összesütjük 180 fokon 25-30 perc alatt.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a brokkolis rakott krumpli:


Ezek is érdekelhetnek