Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis rakott krumpli

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej brokkoli
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg sajt
  • 4 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kocka vaj (kicsi)
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

  1. A megpucolt, megmosott krumplikat feltesszük főni. A karikára vágott répákat elkezdjük megpárolni egy serpenyőben kevés olívaolajon, közben pedig hozzáadunk 1 dl vizet, majd lefedjük.
  2. Amikor már félig puhák, hozzáadjuk a brokkolit és a kocka vajat. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a fokhagymát, és a kakukkfüvet is. Amikor már minden átpárolódott levesszük a tűzről.
  3. Egy tálba felütünk két tojást, majd hozzáöntjük a tejszínt és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, aztán beletesszük a szerecsendiót és tovább keverjük. 
  4. Egy tepsibe tesszük a párolt répát és a brokkolit. Ezután nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel. Ráhalmozzuk a főtt és megtört krumplit, aztán reszelt sajttal is megszórjuk. Végül az egészet összesütjük 180 fokon 25-30 perc alatt.

Nézd meg videón is, hogyan készül ez a különleges rakott krumpli >>>

RAKOTT KARALÁBÉ >>> 

KIADÓS HÚSOS RAKOTT KARFIOL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss