Kapormártás

default user icon
2 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csokor friss kapor
  • 1/2 l tej
  • 1/2 l tejföl
  • fehérbors
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajat hevítünk, majd készítünk egy fehér rántást, vigyázzunk, ne piruljon meg. Az apróra metélt kaprot összekeverjük a fehér rántással, gyorsan elkeverjük, egy picit együtt pirítjuk őket, majd felöntjük hideg tejjel. Megsózzuk, majd csomómentesre keverjük, megvárjuk, amíg forró lesz, és hozzáöntjük a tejfölt. Felforraljuk, megvárjuk, amíg az étel mártás sűrűségű lesz. Ha szükséges, utánasózunk, majd meghintjük kevés fehérborssal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Papp Beáta 7 évvel ezelőtt
Ajánlom a kapormártást töltött tökhöz, cukkinihez. A tej helyett nagyon finom 1 leveskockából készített erőlevessel, ízesítésként pedig kevés ecet és cukor is illik hozzá.
8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is hasonlóképpen csinálom a kapormártást, viszont nem teszek bele borsot, hanem cukorral édesítem. Nagyon finom így is.

Hasonló Receptek

Magazin