Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isler IV.

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt és még 15 dkg a gyúráshoz
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 csipet só
  • 30 dkg tej- vagy étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj
  • kb. 20-25 dkg baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a porcukrot, a margarint, a sütőport, a vaníliás cukrot, 2 egész tojást, a tejföl t és a sót egy nagy keverőtálban kézzel egyneművé gyúrom. Ragacsos lesz, de nem kell megijedni. Kb fél-1 órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, majd nagyon lisztes asztalon vagy deszkán nagyon vékonyra nyújtom, majdnem átlátszóra. Érdemes a sütés közben kisebb adagokkal dolgozni, és a maradék nyers tésztát mindig visszatenni a hűtőbe, mert minél hidegebb a tészta, annál könnyebb vele dolgozni. A lisztet nem spórolni alóla, mert leragad.

    Tetszés szerinti szaggatóval kiszaggatom és 180-200 fokon készre sütöm. A lényeg, hogy gyakran kell lesni, mert nagyon könnyen megég, megbarnul. Már akkor ki kell venni, amikor a karikák alja kezd barnulni, és a teteje még szinte nyersnek tűnik, de így lesz omlós a tészta.

    Még langyosan összeragasztgatom lekvárral a kisült karikákat, ez is fontos, mert nagyon hamar megmerevednek. Ha kész, jöhet a mártogatás. 3 tábla csokit vízfürdőn felmelegítek, és az összeragasztott islereket belemártogatom a csokiba. Amíg meg nem dermed, tehetünk rá díszítésnek francia drazsét, kókuszt vagy bármit, ami tetszik, de anélkül is maradhat.

    Ami még nagyon fontos, egy éjszakán át légmentesen lezárva kell tartani dobozban vagy lefóliázott tálcán, hogy tökéletesre puhuljon.
    Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nyulacska94
Szia! Nekem az a kérdésem lenne, h mekkorára szaggassam a tésztát. (a csokimáz miatt)
Nanasnani
Hali! Az Isler szerintem nem lekvár függő! Én ettem már eper, barack, de fenn szabolcsban szilva lekvárral is. Mindenhogy nagyon finom volt. Nekem általában csak egy bajom van vele, sosem élég! Ja meg akkor, ha tejcsokival öntik le, vagy vonják be, hu, az nálam nem tudom mi, de biztosan nem Isler! Úgyhogy az ötöst most is az étcsokisra adtam! Üdv, Nani.
Nordkapp
Hy! Tökéletesen igazad van, biztosan így is finom, csak én négy éve nem jártam otthon, azóta nem ettem islert, és az emlékeimben az az íz él. A barack lekvárt én is imádom, persze az igazi, házi eltevésűt! Üdv, Nord.
Sziszka72
Sya! Igazad van! Csak én baracklekvár rajongó vagyok (persze házi)!!! Amibe csak lehet ezt teszek. Sziszka
Nordkapp
Hy! Imádom az Islert, az egyik dolog, ami nagyon hiányzik itt! Remek a recept, megcsináltatom valakivel! Nekem azonban úgy rémlik, hogy az eredeti boltiban (nem cukrászdában, hanem amit a piacon lehetett kapni), nem barack, hanem valamilyen piros, talán eper lekvár volt. Üdv, Nord.

Hasonló Receptek

Magazin