Elkészítés: A csirkemellet 2 cm-es kockákra, a szalonnát és a hagymákat egyforma méretű szeletekre vágjuk. Váltakozva nyársra húzzuk: a csirkével kezdjük, lilahagyma, bacon, csirke, vöröshagyma, bacon, csirke stb. a sorrend, 5-6 csirkedarab kerüljön egy nyársra, a lényeg, hogy csirkével kezdjük, és csirkével zárjuk.
A tésztához a lisztet a sörrel és a tojásokkal simára keverjük, megsózzuk. A nyársakat lisztbe hempergetjük, majd a sörös tésztába mártjuk, és bő, forró olajban kb. 8 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, a nyársat kihúzzuk belőle.
A húst ferdén felszelve tálaljuk, és füstölt sajtos burgonyapürével körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre