Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így búcsúzott el kirúgott kollégáitól Jamie Oliver

default user icon
MME
Jamie Oliver kedden bejelentette, hogy kénytelen csődgondnokság alá helyezni vállalatát, amelynek legfontosabb sarokköve a Jamie's Italian étteremhálózat. A sztárszakács érzékeny búcsút vett a kollégáitól.

A mindmegette.hu-n is beszámoltunk arról, hogy csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata. A sztárszakács kis részben a Brexittel járó bizonytalanságot tartja felelősnek a pénzügyi nehézségekért.

A Jamie's Italian 2008-ban indult, de már tavaly augusztusban majdnem csődbe ment, a forgalma ugyanis 11 százalékkal 101 millió fontra csökkent. Oliver személyes vagyonából fordított csaknem 14 millió fontot (4,9 milliárd forintot) az akkor még 37 étteremből álló hálózat életben tartására. Most viszont nagyobb a baj a 25 nagy-britanniai egységéből 22-t be kell zárni, emiatt 1300 dolgozóból 1000 elveszíti a munkáját.

A brit lapok beszámoltak arról, hogy Oliver érzelmes emailben vett búcsút kollégáitól. A Forbes magazin  exkluzív interjút készített a sztárszakács magyar üzleti partnerével, Zsidai Zoltán Roy-jal, aki a bejelentés után telefonon beszélt Oliverrel.

- Ő annyira természetes és őszinte fickó, olyan mintha egy haveroddal beszélgetnél. Most is tök őszintén és egyértelműen elmondta, mi a helyzet, nem egy előre megkomponált szöveget mondott fel. Az elmúlt két évben mindent kipróbáltak és rengeteg pénzt ráköltöttek, hogy megmentsék a céget, és nagyon nehéz volt meghozni ezt a fájdalmas döntést. Elköszönt a kollégáitól és személyesen fizetett ki mindenkit, aztán abszolút ráfordult arra, hogy mi a jövő, hogy hogyan szervezik át, és hozzák be az ő médiacége alá, az ő közvetlen irányítása alá a teljes nemzetközi csapatot, hogy még közvetlenebbül az ő kreatív irányítása alatt működjünk - nyilatkozta a Forbesnak Zsidai.

A Zsidai Csoporthoz tartozik két Jamie’s Italian étterem, a Gozsdu udvarban található pizzéria és a Várban található étterem. Bizonyára sok rajongóban felvetődött a kérdés, hogy a budapesti helyeket is bezárja-e a sztárséf? A két vendéglátóegység Facebook oldalán viszont megnyugtattak mindenkit.

"A szalagcímekkel ellentétben szeretnénk titeket megnyugtatni, hogy Jamie angliai éttermeinek bezárása nem érinti a nemzetközi éttermeket, így a budapesti éttermeket sem. Továbbra is szeretettel várunk titeket Budapest menő olasz éttermeiben, a Budavári Jamie's Italianben és a Jamie Oliver's Pizzeriaban, a Gozsduban." - írták.

MIT ÉRDEMES ENNI JAMIE OLIVER BUDAPESTI ÉTTERMÉBEN? KIPRÓBÁLTUK! >>> 

TÖBB MILLIÁRDOS VESZTESÉG - 12 OLASZ ÉTTERMÉT KÉNYTELEN BEZÁRNI IDÉN JAMIE OLIVER >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss