Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ide Süss! Violetta karneváli tortája

default user icon

Hozzávalók

  • Viktória piskóta: az összes piskóthoz
  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 4 tk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 2 db citrom leve
  • A citromos krémhez:
  • 4 db tojás / L méretű/
  • 1 db citrom héja
  • 12 dkg kristálycukor
  • 170 ml citromlé
  • 5 g zselatin
  • 29 dkg vaj
  • A rozmaringos epres krémhez:
  • 25 dkg eper- mirelit is jó
  • 100 ml víz
  • 1 ág rozmaring
  • 50 g keményítő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 18 dkg vaj
  • Citromos túróhoz:
  • 15 dkg túró
  • 1 db citromhéj
  • 2 dkg keményítő
  • 2 db tojás
  • 180 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db citrom reszelt héja és leve
  • Az aláburkoláshoz:
  • 90 dkg étcsokoládé
  • 450 ml tejszín
  • 1,5 kg fondant massza (fehér)
  • 75 dkg fehér fondant
  • 50 ml alkohol
  • 150 g Keményítő

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
    2. A vajat habosítjuk a porcukorral, majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk. Citrom héja és leve is mehet bele. Végül az összeszitált sütőporos, sós lisztet is beletesszük. Megsütjük a piskótákat.
    3. A lemon curd-öt elkészítjük, a zselatint beletekeverjük és hűtjük. Addig a vajat kihabosítjuk. Ha a lemon curd kihűlt a vajjal elkeverjük. Betöltjük a piskótát.
    4. Az epret felfőzzük a cukorral rozmaringgal és összetörjük. A rozmaringot kivesszük. A vizet elkeverjük a keményítővel és a forró epres pépbe keverjük, felforraljuk, sűrítjük. A vajat kihabosítjuk és a lehűlt epres krémmel összekeverjük.
    5. A cukrászkrémhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a tojást, a keményítőt, a cukrot. A túrót áttörjük a robotgéppel és ízesítjük a citrommal. A vajat kihabosítjuk a porcukorral. Összekeverünk mindent és betöltjük a piskótát.
    6. A csokit és tejszínt összemlegítjük, elkeverjük és hűtjük. Ezzel burkoljuk alá a tortákat.

    MESETORTA IDE SÜSS VIOLETTÁTÓL >>>

    IDE SÜSS VIOLETTA EXTRA TARTJAI >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin