Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mesetorta Ide Süss Violettától

MME MME
75 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • A kakaós piskótához:
  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg porcukor
  • 8 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg kakaópor /Holland 22%-os/
  • Szeder krém:
  • 50 dkg szeder
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg keményítő
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 g fahéj
  • 1 db citrom
  • Burkoláshoz:
  • 50 dkg étcsokoládé, 50%
  • 2,5 dl tejszín
  • Díszekhez:
  • 40 dkg virágmassza /Renshaw, fehér/
  • Fondant burkoláshoz
  • 75 dkg fondant massza

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A vajat és a porcukrot robotgéppel felhabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét, majd egyesével a tojásokat. Ezután beletesszük a sót, a sütőport és a lisztet és tovább keverjük. A végén a kakaóport keverjük bele. Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk, amit 40-50 percig sütünk.
  3. A krém elkészítéséhez a szedret felforraljuk a kristálycukorral, turmixoljuk, átszűrjük. Újraforralásnál a keményítőt kikeverjük a tejjel és besűrítjük a szederszószt. Ízesítjük fahéjjal citrommal. Hűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük, ez lesz a töltelékünk.
  4. Az aláburkoláshoz ganache-t készítünk, étcsokoládésat. A tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, átkeverjük, hűtjük.
  5. A díszítés. Amíg sülnek, hűlnek a torta részei, addig a díszeknek nekilátunk. Az aprólékokat elkészítjük, illetve a tök hintó kerekeit is, ezeknek van száradási idejük.
  6. Ha minden kihűlt, a tortát betöltjük, hűtjük. A tök kis barázdáit kivágjuk a tortából, így lesz tök forma. Aláburkolunk majd hűtjük. Végül leburkoljuk a fondanttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss