Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss Violetta extra tartjai

MME MME
120 perc
Hozzávalók
  • A sima tésztához:
  • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 9,5 dkg porcukor
  • 3 dkg mandulaliszt
  • 1 db tojás
  • A kakaós tésztához:
  • 20 dkg liszt+a nyújtáshoz
  • 2 nagy csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 9,5 dkg porcukor
  • 3 dkg mandula liszt
  • 1 db tojás
  • 5 g cukrozatlan kakaópor
  • A habcsókhoz:
  • 3 db tojásfehérje (L-es)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • kevés borkősav
  • A szilvás töltelékhez:
  • 30 dkg szilva, érett
  • 6 dl víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 g fahéj
  • 0,3 dl rum
  • A díszítéshez:
  • 6 db szilva
  • A pekándiós töltelékhez:
  • 30 dkg pekándió
  • 3 db tojás
  • 6 dkg barna cukor
  • 15 dkg méz
  • 9 dkg étcsokoládé
  • 2 db narancs
  • 3 dkg vaj
  • 3 csipet só
  • 3 csipet fahéj

Elkészítés

  1. A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, sót, mandulalisztet, porcukrot összeszitáljuk.
  2. A vajból kb a felét keverjük bele a lisztes keverékbe, közben hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk majd a maradék vajat is belekeverjük.
  3. A tésztamennyiségnél felezünk, hiszen fele sima, fele kakaós lesz. A kakaós alappal ugyanígy járjunk el, csak ott a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk hozzá. (A sima alapra kerül majd a pekándiós töltelék, a kakaósra pedig a szilva.) A tésztát átgyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A habcsókhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral és a sóval 70 fokig melegítjük vízgőz fölött. Ekkor elkezdjük kihabosítani, közben apránként hozzáadjuk a borkősavat, amivel még stabilabbá tesszük a habot.
  5. A habcsókok egy része fáklyával pirított lesz, a másik része habcsók. A pekándiós habcsókra szirom csővel húzzuk a habot és megpirítjuk. A szilvás tartra pedig rásütjük a habcsókot.
  6. A szilvás krémhez mindent egy lábasba teszünk, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
  7. A pekándiós krémhez tojást a cukorral kikeverjük. A csokit és a vajat felolvasztjuk. A pekándiót ledaráljuk. A narancshéját lereszeljük. A csokoládés keveréket a tojásos keverékhez adjuk, átkeverjük, beletesszük a pekándiót, a sót, a fahéjat, a narancshéját és a mézet. Ezzel töltjük meg a tart tésztát, rá a tojáshabot, és így sütjük készre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss