Keress receptre vagy hozzávalóra

Hússal töltött karalábé II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db közepes méretű zsenge karalábé
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10-15 dkg rizs
  • 2-3 evőkanűl olaj
  • reszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • cukor
  • petrezselyem
  • sárgarépa

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a húshoz, sóval, borssal ízesítjük a masszát, beleütjük a tojást, és jól átdolgozzuk.

    A nyers karalábékat kivájjuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük, majd mély tűzálló tálban olajat melegítünk, belerakjuk a karalábéforgácsot, a karikára vágott sárgarépát, sóval, cukorral ízesítjük, ezt követően ráhelyezzük a megtöltött karalábékat, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.

    Amikor elkészült, a töltött karalábékat kivesszük a tálból, majd a tálban lévő zöldséges lét a tejföllel elkevert liszttel besürítjük, petrezselyemzölddel meghintjük, néhány perces forralás után a töltött
    karalábékat viszatesszük, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Rizzsel is köríthetjük, de finomfőzelék alapra is helyezhetjük.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

buksz39 6 évvel ezelőtt
Kedves Gaby! Köszönöm a gratulációt. A férjem ugyan nagyon nem szereti a karalábét, de ez ízlett neki is. Üdv. Magdi
gaby53 6 évvel ezelőtt
Kedves Magdi! Ahogy az oldalt megnyitottam, az első recinél rögtön beugrott, hogy ezt a gyönyörűséget csak Te készíthetted! :) - még aki nem is szereti a karalábét az is megkívánja! :)) grt.-ok üdv.Gabi

Hasonló Receptek

Magazin