Keress receptre vagy hozzávalóra

Húsos, zöldséges orosz pirog

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg búzafinomliszt
  • 2 dl tej (langyos)
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 ek étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 mk cukor cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 ek étolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

Elkészítés

    1. Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukros tejben és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel összedolgozzuk.
    2. Egy cipót formázunk, majd egy tányérra tesszük és vízzel lekent folpackal befedjük. Míg a tölteléket elkészítjük, így pihentetjük.
    3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a finomra vágott hagymákat. Amikor a hagyma arany színű, rátesszük a húst, feldarabolt répát, a petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15 percig főzzük, majd kihűtjük.
    4.  A tésztát megfelezzük, majd lisztezett munkalapon 12 cm hosszú, 10 cm átmérőjű lapokká nyújtjuk. A tészta egyik felére 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk.Lekenjük a felvert tojás fehérjével a lapok széleit, majd ráhajtjuk a tészta szabadon lévő részét és egy kissé lenyomkodjuk, hogy jól működjön a ragasztás. Egy villával szépen körbe nyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
    5. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük,hogy szép színe legyen . 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Fokhagymás tejföllel fogyasztjuk. 

    MÉG TÖBB ISTENI SERTÉSHÚSOS RECEPT >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin