Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Horvát fügés pite

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj + a formához
  • 2,5 dl joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 rúd vanília vagy 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • kb. 1/2 db kezeletlen narancs
  • 3 ek (kb. 2 cl) rum
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg búzadara
  • zsemlemorzsa a formához
  • 7-8 db friss füge

Elkészítés

    1. A tésztához a vajat gyenge tűzön felolvasztjuk. Közben a joghurtot, a tojásokat, a vaníliás cukorral elvegyített cukrot, a sót, a lereszelt narancshéjat és a rumot krémes állagúra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített búzadarát. 
    2. Kivajazunk egy szögletes vagy kerek (kb. 26 cm-es) piteformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tésztamasszát, és elegyengetjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott és leszárított fügéket félbevágjuk, elrendezzük a tésztán és finoman lenyomkodjuk. (A héjas felük kerüljön alulra.) A süteményt 40-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin